Roggefeest 2013

Roggefeest Ameland 2013

Amelander Shantykoor

Vrijdag 2 augustus was een fantastische dag op Ameland! Niet alleen vanwege het stralende weer, maar natuurlijk ook omdat het jaarlijkse Roggefeest Ameland werd gehouden.

Van oudsher is dit “oogstfeest” natuurlijk bedoeld om te vieren dat de oogst binnen is. In Nes wordt dit al jaren opgeluisterd door tal van muzikale artiesten en divers straattheater. Je kunt in het centrum van Nes van alles tegenkomen: Van shantykoor tot blues-band, van clowns die individueel optreden tot grote showbands die het dorp doortrekken.

Coverband De Helden zorgde voor veel sfeer

Coverband De Helden zorgde voor veel sfeer

 

 

 

 

Caribbean Brassband

Caribbean Brassband

 

 

 

Op deze tropisch warme dag zorgde de Caribbean Brassband voor een passende “aankleding”.

 

Roggefeest Ameland 2013

Trio Waternimfen met solo Waterdraakje

 

 

Het prachtige Trio Waternimfen met een solo Waterdraakje, leek verbaast over de drukte op het eiland. Anders dan het water waar zij uit kwamen.

Roggefeest Ameland 2013

Hasan

Hasan vermaakte het publiek met zijn verkooppraatjes die dan toch tot geweldige goocheltrucs leidden.

Roggefeest Ameland 2013

Stone Age

Verbazing ook bij de reusachtige “wandelende keien”, Stone Age. Ze maakten met een “box” overal vriendelijk contact met het publiek.

Heerlijk om er bij te zijn, ook al moest ik ‘s avonds weer terug. Ik laat je echter graag meegenieten van een foto-impressie die ik ‘s middags gemaakt heb.

Klik hier om naar alle foto’s te gaan (31 stuks)

Meer foto’s van de bovenstaande optredens, maar ook van “Het Bankstel”, Blub, Rockfanfare, Hippe Gasten, Freulein Dopp, Bluesheat en natuurlijk wat algemene sfeerplaatjes. Een excuus aan alle andere artiesten die ik niet ben tegengekomen maar die zeker hebben bijgedragen tot een fantastische editie van het Roggefeest. Bedankt en tot volgend jaar!

10 reacties op “Roggefeest 2013

 1. MadNes gemist. Roggefeest vergeten. Het gaat nog eens helemaal mis tussen mij en Ameland. Gelukkig ben jij er dan met de foto’s, Dolf. Dank je wel.

 2. Ha Dolf,

  Leuk! Zo zie je maar weer, ook in ons eigen land zijn er altijd wel evenementen te vinden waar je heerlijk kunt fotograferen.
  Vriendelijke groetjes, Anneke

  • Hi Rob,

   dankjewel. Er bij zijn was nog mooier dan de foto’s alleen. Volgend jaar jij ook!?
   Groet,
   Dolf

 3. Hallo Dolf.

  Ook wij waren op het mooie eiland,we zijn er woensdag heen gegaan en op zondag weer terug naar ons huisje.
  Het was inderdaad een heel mooi gebeuren en wij hebben er ook erg van genoten
  Ons voordeel is dat wij er familie hebben wonen en er dus wat langer kunnen genieten van het mooie eiland. Wij hebben zelf nog gezwommen in de noordzee en ik weetniet hoe lang dat geleden was.De foto,s zijn erg mooi en zelf heb ik er ook veel gemaakt.
  Zondag nog een paar hele mooie foto,s gemaakt van de Waddezee toen het laag water was.
  Volgend jaar op 1 aug moet je maar wat langer blijven want een halve dag is veeeeel te kort.
  Nogmaals bedankt voor de mooie foto,s en misschien tot volgend jaar.

  Gr Bertus en Maaike

  • Hallo Bertus en Maaike,

   Was inderdaad veeel te kort en toch een heerlijke dag “uit”. Fotograferen is mijn hobby, dus altijd goed te combineren met bezoekjes aan Ameland. Als je me denkt te herkennen op Ameland, spreek me gerust eens aan!
   Groeten,
   Dolf

 4. Hallo Dolf,

  Wat prachtige foto’s, door de hitte zijn wij overdag niet naar het Roggefeest geweest.
  Aan de foto’s te zien hebben we wat moois gemist, maar dankzij jou toch een indruk gekregen van wat er allemaal was. Dank je.
  Gr. Anne en Elliz

  • Hallo Anne en Elliz,

   ja, tropisch warm was het. Daarom ‘s morgens nog even 2 uur naar het strand geweest. In de bouwvak, totaal 12 mensen gezien…. :)
   Volgend jaar toch even een kijkje nemen hoor!
   Groeten,
   Dolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>