Evenementen en activiteiten

Wat is er te doen op Ameland?

Hieronder vind je een greep uit de Evenementen en activiteiten op Ameland in 2013. Deze lijst is niet compleet.

MTB Ameland 9 + 10 maart:  zie pagina

Nordic Walk Ameland 13 april:  zie pagina

Klassieker Weekend Ameland 19 tm 21april

Rondje Ameland 1 juni :  zie pagina 

Beach Rugby Festival 15-17 juni

Muzikaal Bootwateren 15 juni

Beach Volleybal Circuit Beach Life op 22 en 23 juni:  zie pagina 

MadNes Festival 5, 6+ 7 juni

Ambachtelijke Dag te Ballum 25 juli

Rôggefeest te Nes 2 augustus

Hou je van straattheater en muziek? Maak dan op 3 augustus 2012 de oversteek naar Ameland en bezoek daar in het dorp Nes het vermaarde en sfeervolle Rôggefeest. Op meer dan 20 locaties genieten van de meest uiteenlopende straattheateracts en muzikale groepen.

Onderweg of op één van de sfeervolle terrassen kun je verrast worden door voorbijtrekkende artiesten met bijzondere, spectaculaire en humoristische optredens. Na de traditionele Parade, een optocht van muziekgroepen, die om 19.30 uur begint, wordt het 26e Rôggefeest afgesloten.

Na deze afsluiting wordt het Rôggefeest op meerdere locaties voortgezet met live muziek verzorgd door de verschillende horecabedrijven.

Voor meer informatie: www.roggefeest.nl

Tri-Ambla 7 september

De mooiste triatlon van Nederland vindt in september plaats op Ameland. Op 7 september 2013 zullen weer ruim 600 triatleten aan de start staan voor de elfde Cross Triatlon met het zwemmen in de Waddenzee en mountainbiken en lopen door bos, duinen en over het altijd verraderlijke strand.

De triatlon op Ameland is in 11 jaar uitgegroeid tot een echte klassieker op de duursportkalender voor zowel wedstrijdatleten als voor recreanten en beginnende triatleten.

Voor meer informatie: www.tri-ambla.nl

Wandelevenement tussen zand en slik op 19 oktober

Op zaterdag 19 oktober organiseerde de Stichting Sportpromotie Ameland de tweede editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand. Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 10, 17 en 25 kilometer. De start en finish van de tocht is in het dorp Nes.

Alle deelnemers kregen een bijzonder routeboekje met uitleg over de wandelroute en informatie over de bijzondere natuur- en cultuurwaarden onderweg.

Voor meer informatie: www.tussenslikenzand.nl

Kunstmaand November Ameland

Dit jaar voor de 17e keer een maand lang op ruim 40 locaties verspreid over het hele eiland. Zo’n 70 kunstenaars uit binnen en buitenland tonen hun creaties. Van beelden tot live uitvoeringen van muziek. Maar ook workshops, vertellingen en bijzondere projecten kunnen je verrassen.

Voor meer informatie: www.kunstmaandameland.com

Adventure Run 14 december 

De Adventure Run is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud. De 10e editie van de Ameland Adventure Run waar de volgende afstanden gelopen kunnen worden: 21,1 km wedstrijd- en recreatieloop, 10 km recreatieloop, 5 km recreatieloop, 1 en 2 km Kidsrun. Trotseer de winterse elementen. Het parcours voert over glooiende en deels onverharde paden.

Voor meer informatie kijkt u op www.adventurerun.nl

Wil je het gratis e-book Ameland (her)beleven downloaden en af en toe nieuws over Ameland ontvangen? Meld je hier dan aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>