Beach Volleybal Ameland 2012

Grootste Beach Volleybal Toernooi ooit van Nederland, natuurlijk op Ameland!!

Op 23 en 24 juni 2012 werd het grootste Beach Volleybal Toernooi van Nederland gehouden op het strand van Ameland bij Hollum.

Ik hou van Ameland, ik hou van het strand, ik hou van bewegende mensen. Dus wat als er meer dan 1200 teams op 148 volleybal velden meedoen? Dan kan ik daar alleen maar heel erg enthousiast van worden. Geweldig!

Maar zo mooi als het op zaterdag was, zo sneu is het voor al die deelnemers dat het op zondag regent, regent en nog eens regent. Met 13 graden en windkracht 6 is het toch niet het beeld wat je hebt van beach volleybal in de zomer….

Desondanks hebben de organisatoren mbv oa The Sunset en VC Spaarnestad (75 vrijwilligers) een prachtig toernooi en feestprogramma neergezet.

Meer dan 3300 deelnemers¬†konden in maar liefst 15 categorien (“voor elk wat wils”) meestrijden, voor eeuwige roem, voor enkele geldprijzen (Eredivisie teams!) of alleen maar voor de lol en tegen de elementen!

Prachtig!

 

Meer over Beach Volleybal

Beach Volleybal is een relatief jonge sport. Overgekomen uit de USA en Brazilie (wat wil je, strand genoeg!). Natuurlijk zijn er veel beoefenaars die volleyballen in de zaal. En tijdens vakantie op het strand, als je niet met je hele team tegelijk aanwezig bent, is het lekker om ook dan actief met je lievelingssport bezig te zijn.

Met 4 personen is het dan ook snel te organiseren en kun je lekker actief zijn. Een prima training bovendien want lopen is al zwaar in het zand, springen al helemaal!

De spelregels zijn grotendeels gelijk als bij volleybal. Natuurlijk zij er aanpassingen. Enkele belangrijke verschillen met zaalvolleybal:

- het veld is kleiner: 8 x 8 meter (en dat is voor 2 personen nog best groot hoor!)

- je speelt op blote voeten

- je mag de bal met je hele lichaam aanraken / spelen

- als je de bal over het net speelt mag je niet duwen (Push) en als je bovenhands speelt moet de bal loodrecht op de lijn van je schouders gespeeld worden. Dit klinkt ingewikkeld maar betekent dat je de bal niet overal naar toe mag spelen (bovenhands). De tegenstander moet aan de stand van je bovenlichaam (schouderlijn) kunnen zien waar je de bal bovenhands naar toe kunt spelen.

Deze laatste regel maakt het een echte flitsende reactie sport. Niet voor niets is het op de Olympische spelen een echte publiekstrekker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>